De beste plek voor je laadpaal thuis

De beste plek voor jouw thuislaadpaal

1. Toegankelijkheid:

Plaats de laadpaal op een locatie die gemakkelijk toegankelijk is voor jouw voertuig. Dit minimaliseert het gedoe van het manoeuvreren van de auto naar de laadpaal en maximaliseert het gebruiksgemak.

2. Weersbestendigheid:

Overweeg een locatie die beschutting biedt tegen extreme weersomstandigheden. Een overdekte carport of garage kan helpen om je laadapparatuur te beschermen tegen regen, sneeuw en direct zonlicht, wat de duurzaamheid en efficiëntie ten goede komt.

3. Elektrische Aansluiting:

Plaats de laadpaal in de nabijheid van je elektrische aansluiting. Dit vermindert de kosten van het trekken van nieuwe bekabeling en zorgt voor een efficiënte stroomtoevoer naar je voertuig.

4. Veiligheid:

Denk aan de veiligheid van de oplaadlocatie. Vermijd het plaatsen van de laadpaal op een plek waar deze wordt blootgesteld aan voetgangersverkeer, vooral als er kinderen in de buurt zijn. Overweeg het gebruik van beveiligingsmaatregelen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

5. Ruimtelijk Bewustzijn:

Kies een locatie met ruimtelijk bewustzijn. Je wilt voldoende ruimte hebben om comfortabel in en uit de auto te stappen zonder de laadkabels te belemmeren. Dit bevordert niet alleen de veiligheid, maar ook het gebruiksgemak.

6. Overwegingen voor Toekomstige Uitbreiding:

Denk vooruit en overweeg mogelijke uitbreidingen van je wagenpark. Zorg ervoor dat de gekozen locatie voldoende ruimte biedt voor extra laadpalen als je van plan bent om meer elektrische voertuigen toe te voegen.

Ben je nog niet volledig overtuigd of begint het bij jou toch aal te kriebelen? Maak dan vandaag nog een afspraak met één van onze technische adviseurs, en wie weet hangt er bij jou binnenkort een splinternieuwe laadpaal aan de muur!


De voordelen van een warmtepomp zelfbouwpakket