Badkamer verbouwen? Denk aan vloerverwarming en bespaar dankzij zelfbouw.

Badkamer verbouwen? Denk aan vloerverwarming en bespaar
dankzij zelfbouw.


Plannen om je badkamer te renoveren? Sta dan zeker eens stil bij de manier waarop jij je badkamer gaat verwarmen. Want als je uit je nieuwe inloopdouche stapt, wil je je vast graag afdrogen in een lekker warme badkamer. Kies je voor vloerverwarming, dan warmt je badkamer gelijkmatig op en is de vloer lekker warm onder je voeten. Bovendien verwarm je heel energiezuinig en efficiënt. Ontdek de voordelen van vloerverwarming in de badkamer en leer hoe je bespaart via zelfbouw.

Badkamerverwarming voor een hoge comforttemperatuur

De renovatie van je badkamer is het uitgelezen moment om het huidige verwarmingssysteem in vraag te stellen. Daarbij hou je rekening met de specifieke warmtebehoefte in deze ruimte. Een badkamer is doorgaans kleiner en vooral vochtiger dan pakweg een woonkamer. Als je je badkamer niet goed verwarmt en ventileert, is dat de perfecte voedingsbodem voor schimmels. Ook vraagt een
badkamer om hogere temperaturen, zodat je je kan afdrogen en aankleden bij een aangename kamertemperatuur. Met vloerverwarming in de badkamer vink je vlot je wensenlijst af. We overlopen de voordelen samen met jou.

Geen koude voeten meer, maar behaaglijke warmte

Lekker warm douchen, daar word je helemaal zen van. Tot je uit de douche stapt op je koude badkamervloer … Weg ontspannen gevoel! Herkenbaar? Het kan ook anders. Met vloerverwarming in je badkamer, komt de warmte uit de vloer. Dat zorgt voor lekker warme voeten, waardoor ook je lichaam het aangenaam warm krijgt. Een vloerverwarmingssysteem zorgt bovendien voor constante, behaaglijke warmte. Anders dan bij radiatoren glijden de warmtegolven vanuit de vloer langs je lichaam. Dat voelt veel warmer aan dan stilstaande opgewarmde lucht. Hierdoor kan je de temperatuur makkelijk twee graden lager instellen dan bij radiatoren. Lees meer over de werking van vloerverwarming.

Energiezuinig verwarmen met vloerverwarming

Vloerverwarming betekent ook goed nieuws voor je budget, want met vloerverwarming kan je besparen op je energieverbruik. Het is een lage temperatuur oplossing die maar weinig energie nodig heeft om voor een constante warmte te zorgen. Daarbij komt dat vloerverwarming veel efficiënter werkt dan klassieke radiatoren die de lucht opwarmen. Door de gelijkmatige opwarming van de
badkamer krijg je het snel warm. Radiatorwarmte daarentegen vult eerst het plafond en zakt dan langzaam naar beneden. Hierdoor duurt het langer voor de warmte de voeten bereikt, zeker als je een grote badkamer hebt.


Plaats je zelf je vloerverwarming met behulp van een zelfbouwpakket, dan komt jouw project tot de helft goedkoper uit. Bovendien bepaal je zelf je planning. Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning en laat je adviseren door een expert.

Vloerverwarming in de badkamer is plaatsbesparend

Vloerverwarming ligt onder de vloerbekleding en neemt dus geen wand- of vloerruimte in. Dat ziet er niet alleen strak uit, maar het bespaart ook nog eens ruimte.


Volstaat vloerverwarming niet om de badkamer op te warmen wanneer dat nodig is, dan kan je bijkomend kiezen voor een esthetisch mooie oplossing zoals een handdoekdroger of sierradiator. Et voilà, een eigentijds totaalplaatje! Bij Sack Zelfbouw vind je een uitgebreid gamma radiatoren van toonaangevende merken waaronder Radson.


Welk vloerverwarmingssysteem kies je best, en aan welke voorwaarden moet het voldoen? Is het een goed idee om bijverwarming voorzien? Hoeveel kan je besparen als je voor zelfbouw kiest? Onze technische adviseurs bij Sack Zelfbouw adviseren je graag. Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan.

Hygiënisch, gezond en onderhoudsvriendelijk

Wist je dat vloerverwarming schimmelvorming in de badkamer helpt vermijden? Met
vloerverwarming droogt je natte badkamervloer snel op, tot in de kleinste hoekjes. Maar er is meer. Omdat het systeem nauwelijks stralingswarmte afgeeft, zijn er weinig luchtverplaatsingen en is er een betere luchtvochtigheid in de ruimte. In tegenstelling tot bij een radiator, worden er geen stofdeeltjes door de lucht geblazen. Dat maakt het systeem nog gezonder en properder. Bovendien heb je er haast geen omkijken naar. In de meeste gevallen is er maar eens om de vier jaar een onderhoud nodig.

Ga aan de slag met een zelfbouwpakket en bespaar

Zin om te besparen op de kosten van jouw project? Door je vloerverwarming zelf te plaatsen, kom je een stuk goedkoper uit. Bovendien ben je niet afhankelijk van de planning van een installateur. Ervaring is geen must, want met het handige zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw kan elke doe-het-zelver aan de slag. Met zo’n zelfbouwpakket bespaar je wel op je budget, maar niet op kwaliteit. Wij bij Sack Zelfbouw maken immers altijd gebruik van systemen van A-merken, waaronder Radson en Begetube.


Wist je dat elk zelfbouwpakket op maat wordt samengesteld? Op basis van een gedetailleerde warmteverliesberekening stelt Sack Zelfbouw een pakket samen dat perfect past bij jouw woning en situatie. Jouw zelfbouwpakket voor verwarming komt met de nodige technische info, een digitale handleiding en instructievideo's. Bovendien word je van a tot z begeleid door professionals. Succes gegarandeerd!


Met vloerverwarming in je badkamer win je er aan comfort en bespaar je heel wat energie. Door zelf je vloerverwarming te plaatsen, kan je tot 50% besparen op de kosten van je project terwijl je zelf je planning bepaalt. Het zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw wijst zichtzelf uit, bovendien krijg je alle begeleiding die je nodig hebt. Ontdek ons zelfbouwpakket verwarming en vraag je gratis offerte aan.


Goed om te weten: bij Sack Zelfbouw kan je eenvoudig meerdere zelfbouwpakketten combineren. Heb je ons zelfbouwpakket badkamers al ontdekt? Met de hulp van onze badkamerexperts realiseer je daarmee jouw droombadkamer op maat, tot en met de accessoires. Vraag je gratis brochure aan en laat je inspireren.


5 Redenen om voor Sack Zelfbouw te kiezen